Lucrare Toaletare Nuc Timișoara, Timiș cu Arboristica.ro

Lucrare Toaletare Nuc în Timișoara, județul Timiș

Nucul la aceasta locatie nu a fost îngrijit niciodata-n aproximativ 80 de ani, deși sunt câteva tăieturi la baza cu ciot lung putrezit, in coroana am gasit multe ruperi naturale de remediat, ramuri uscate și încurcate in coronament.

Toaletare nuc în Timișoara - Ridicarea coroanei de la sol - Rărire de coronament pentru aerisire - Inlaturarea uscaturilor prin elagaj

Calea Giroc - Copacul de langa casa în construcție specia Nuc

În aceasta locatie se ridica o casuta draguta pentru o familie de patru care doresc sa pastreze nucul batran și au solicitat serviciile noastre de toaletare.

Nucul avea ramurile pana la pamant, ramuri extinse în zona acoperișului, tăieturi greșit executate și ruperi naturale în coroana.

Lucrare executata de Arboristica.ro - servicii de taiere, toaletare arbori, pomi, copaci, tuns garduri, cosit și transport masa vegetala în Timișoara și împrejurimi.

Scopul lucrării

Ne-am propus sa remediem taieturile executate greșit, ruperile naturale, toaletarea ramurilor uscate din coronament, rărirea ușoară a coroanei pentru a mari fluxul de aer și ridicarea coronamentului de pe sol.

Rezultatul Lucrării De Toaletare Nuc

După taierile de elagaj, am scos aproximativ 10% din coronament sub forma de crengi uscate și ramuri verzi.

Nucul are acum o garda de 1,5-2m de la sol, nu are nici o ramura care sa iasa foarte mult în exterior, umbrește perfect intrarea în casa și drumul de access, are toate cioatele tăiate corect ce vor ajuta arborele sa le inchida curand și arată sănătos.

Materialul rezultat a fost tocat cu tocatorul de crengi, iar tocatura a fost folosită parțial la mulcirea pomilor fructiferi din livada proprietarului. O parte a fost lăsată pentru compostat.

 

Timp Executie

Toaletarea nucului a durat 8 ore pentru ca avea o coroana mare si inalta, iar materialul vegetal a fost tocat cu tocatorul de crengi din dotare în 2 ore.