Toaletare Brad Molid în Timișoara Arboristica.ro

Lucrare Toaletare Brad Molid în Timișoara, județul Timiș

Lucrare de elagaj ramuri uscate si verzi care frecau fațada unui bloc din Timișoara, materialul tăiat a fost tocat cu tocatorul de crengi și transportată la o gradina unde este folosit ca material compostabil.

Toaletarea unui Brad și a unui Molid în Timișoara - Scurtarea ramurilor din copacii care au crescut lipiți de bloc

Toaletarea celor doi arbori din Timișoara specia Brad și Molid

Coniferele fiind destul de înalte si pentru ca spațiul a fost foarte îngust, nu ne permitea sa coboram crengile sub coroana acestor copaci si a trebuit sa le deviem în exterior, folosind tăiere de la înălțime cu transport pe tiroliana.

Lucrare executata de Arboristica.ro - servicii de taiere, toaletare arbori, pomi, copaci, tuns garduri, cosit și transport masa vegetala în Timișoara și împrejurimi.

Scopul lucrării

Ramurile care atingeau peretele exterior al blocului, au fost fie sectionate la jumate, în așa fel incat sa avem o distanța de minim un metru pana la clădire, fie au fost tăiate de la trunchi pentru că erau uscate total.

Rezultatul Lucrării De Toaletare

Atat bradul cat si molidul sunt acum la o distanța rezonabila fata de izolatia exterioara a blocului și vor continua sa traiasca sanatosi langa aceasta. Am evacuat resturile sub forma de tocatura și am făcut curat, după cum ne este obiceiul.

Am elagat și cateva ramuri din partea opusă clădirii care se frecau de alte crengi mai groase, iar aceasta procedura a dus la reechilibrarea arborilor falnici, totul arată grozav iar proprietarul curții a fost incantat de noul aspect al acestora.

 

 

Timp Executie

Toaletarea pomilor din Timișoara (un brad si un molid) a durat 6 ore iar materialul vegetal a fost tocat cu tocatorul de crengi în 2 ore.