Lucrare Taiere Brad Si Tuia in Sibiu - Cartier Șelimbăr - Arboristica.ro

Lucrare Doborare Brad Si Tuia – Șelimbăr, Sibiu

Deși este o localitate de sine-statoare, comuna Șelimbăr devine pe zi ce trece mai degrabă un cartier al Sibiului, delimitarea dintre cele doua localități fiind aproape inexistenta.

Plecând din Șelimbăr, veți face maxim 10 minute pana la Piata Unirii din centrul Sibiului.

Lucrare Doborâre Brand și 5 Fire de Tuia (Tuja) - Selimbar, Sibiu

Executat de Arboristica.ro - servicii de doborâre, toaletare arbori, pomi, copaci și transport masa vegetala în Sibiu și împrejurimi.

Motiv Taiere Brad

Bradul înalt de aproximativ 18 m a fost zgâriat la tulpina de către un utilaj care a amenajat zona la un moment dat. In urma acestei zgârieturi care se întindea longitudinal pe trunchi cu o înălțime de un metru, a putrezit și a creat o scorbura adânca.

In acest punct la vanturi puternice se auzeau pârâituri, semn ca fibrele arborelui începeau sa cedeze, acesta fiind afectat structural.

Pentru siguranța proprietății și a trecătorilor am decis doborârea completa a bradului.

Motiv Taiere Tuia

Firele de tuia au fost doborâte deoarece au fost afectate masiv de o ciuperca și era uscate în proporție de 80%,

Proprietarul a decis ca nu se merita stropirea lor, având în vedere ca și vecinii aveau tuia care s-au uscat iremediabil din acest stadiu, deși au fost stropite.

Cum Am Intervenit?

Bradul a fost tăiat (doborât) folosind echipamentul de alpinism, controlat și coborât pe bucăți deoarece se afla în imediata apropiere a unui gard și proprietatea vecina.

Tuile au fost tăiate rând pe rând iar după doborâre au fost evacuate de pe proprietate.

Cum Se Amenajează Zona?

In locul firelor doborâte se vor planta câțiva pomi fructiferi și pruni ornamentali care nu vor mai creste atât de falnici încât sa pună în pericol proprietatea sau oamenii. 

Timp Execuție

In total lucrarea a fost executata în 6 ore lucrătoare.

Adițional 1 ora am curățat proprietatea de resturi rezultate în urma lucrării iar la final, am suflat curtea cu blowerul.