Servicii Taiere Copaci Periculoși - județul Mureș prin Arboristica.ro

Lucrare Taiere Stejar Periculos în Gurghiu, județul Mureș

Lucrare Stejar Uscat Periculos Executata de Arboristica.ro - servicii de toaletare taiere copaci și pomi, tocare crengi și transport masa vegetala în județul Mureș.

Motiv Taiere Stejar în Gurghiu

Stejarul a fost afectat iremediabil de un accident rutier în care a fost lovit la baza de un camion scăpat de sub control

Lovitura a îndepărtat o parte din coaja de protecție, făcând loc termitelor din specia Reticulitermes lucifugus care au inceput sa colonizeze acest arbore.

Cu o înălțime estimata de 25 de metrii și o greutate de aproximativ 7 tone, în orice direcție s-ar fi prăbușit ar fi rupt acoperișuri de case și garduri, și rețeaua electrica aflata sub el.

Fiind în centrul comunei Gurghiu într-o zona cu trafic auto și pietonal, existau șanse mari de accidente sau pierderi de vieți omenești.

Cum Am Intervenit?

Tăierea a fost executata treptat de la înălțime, coroana fiind golita de sus de ramurile ce se aflau peste rețeaua electrica și transportate pe coarda în afara perimetrului.

Trunchiul a fost segmentat și aruncat de la înălțime. Datorita spațiului îngust și a prezentei rețelei electrice, aceasta a fost o lucrare de doborâre de mare precizie.

Timp Execuție Lucrare

In total lucrarea a fost executata în 8 ore lucrătoare cu o echipa de 2 persoane.