Doborare Tei prin taiere segmentata Cluj - Arboristica.ro

Lucrare Doborare Taiere Tei si Frasin Cluj Napoca

Doborarea prin taiere segmentata a unui Tei si a unui Frasin in Cluj Napoca

Decizia de doborare a teiului a survenit in urma cresteriilor abundente de vasc care depaseau in volum cresterea foliara a acestuia. Din cauza greutatii vascului si a cresterilor de ramuri printre firele electrice, riscul de rupere si prabusire peste cabluri era crescut.

Fiecare ramura a arborelui de tei era infectata puternic deci nu poteam doar sa toaletam prin elagaj pentru ca am fi taiat oricum toate ramurile. Astfel, proprietarul a luat decizia sa doboram teiul. Am taiat segmentat si am coborat cu grima ramurile grele pline de vasc.

Am extras pe bucati toate ramurile care crescusera in firele electrice apoi am doborat tot segmentat trunchiul.

Doborarea prin taiere segmentata a unui Frasin din Cluj

Frasinul din Andrei muresanu era crescut cu o parte mare din coroana in firele electrice si avea 80% din coroana formata din rauri groase peste firele neizolate de curent dintre doi stalpi. Dupa ce mai multe ramuri s-au rupt si au ramas in suspensie pe firele electrice, a trebuit sa se ia decizia de a taia acest copac pentru a nu risca daune la reteaua electrica care ar fi lasat o intreaga zona fara electricitate.

Lucrare executata de Arboristica.ro - servicii de doborare, toaletare arbori, pomi, copaci, tuns garduri, cosit si transport masa vegetala in Cluj Napoca si imprejurimi.

Riscuri

Ambii arbori ar fi putut sa distruga in intregime liniile neizolate de electricitate care treceau prin coroanele lor, liniile de comunicatii si a retelei de internet ce insoteau reteaua electrica.

De altfel erau amplasati in vecinatatea unui trotuar si a unei artere destul de circulate din Cluj Napoca.

Rezultatul Lucrarii de doborare Frasin si Tei

Arborii au fost doborati segmentat iar bucatile taiate au fost coborate controlat  folosind echipamente de alpinism arboricol speciale. Zona a fost eliberata in siguranta iar acum riscurile au fost eliminate.

Materialul rezultat a fost tocat folosind tocatorul de crengi din dotare, iar tocatura a fost folosita partial la mulcirea pomilor fructiferi din livada proprietarului iar restul se va lasa la compostat.

 

Cum Se Amenajeaza Zona Dupa Taierea Copacilor

S-au plantat pruni ornamentali care vor fi toaletati in asa fel incat sa nu mai creasca pana la inaltimea retelei electrice..

 

Timp Executie

In total, lucrarea a fost executata in doua zile in care s-a tăiat si s-a tocat in paralel deoarece nu era mult loc unde sa depozitam crengile.