Servicii Arboricultura Taiere Nuc în Alba Iulia pe Arboristica.ro

Lucrare Taiere Nuci Uriași în Alba Iulia

Lucrare Taiere Nuci Periculoși Executat de Arboristica.ro - servicii de doborâre, toaletare arbori, pomi si copaci, tocare crengi și transport masa vegetala în orașul Alba Iulia și împrejurimi.

Motiv Taiere Nuci

Grupul de 6 nuci în diferite grade de dezvoltare erau situați în apropierea clădirii, într-o zona unde nu sunt alți arbori în jur, fără o bariera protectoare la vânt extrem.

La aceste distante de sub 2m fata de clădiri, rădăcinile groase și adânci au capacitatea de a distruge cu timpul fundația clădirii și afectează constant prin creșterea lor, rețeaua de utilități și canalizare îngropate în pământ.

Foliajul gros al nucului menține umezeala locala excesiva și duce la apariția mucegaiului și a igrasiei, prezente deja pe proprietate.

Intervențiile anterioare în coronament, au fast făcute târziu când ramificațiile principale erau deja prea groase și în mod necorespunzător, arborii s-au vindecat aparent la suprafața dar putregaiul a pătruns deja în miez și a dus în timp la distrugerea lor din interior și creșterea riscului de prăbușire brusca la vânt sau îngheț.

Cum Am Intervenit?

Tăierea nucilor s-a realizat de la înălțime, cu fierăstrăul mecanic.

Am coborât în coarda toate materialele lemnoase rezultate, având în vedere ca zona de lucru era înconjurata de acoperiș și garduri.

Lemnul rezultat a fost segmentat pentru foc și rădăcina s-a tăiat la nivelul solului.

Timp Execuție Lucrare

In total lucrarea a fost executata în 24 ore lucrătoare cu o echipa de 3 persoane.

Adițional 2 ore am tăiat lemnul rezultat pentru foc.