Servicii Tăiere Brad și Mesteacăn în Sacele, județul Brașov - Arboristica.ro

Lucrare Taiere Brazi și Mesteacăn în Săcele, județul Brașov

Coniferele - brad, molid și pin, cresc foarte înalți când se îndreaptă spre maturitate. Atâta timp cât aceștia se afla în grupuri mai mari, se protejează de vânt și cresc împreuna, supraviețuind furtunilor. 

Lucrare Taiere Brazi Mesteacăn - Proprietate Privată în Săcele, Brașov

Locatie: Bradet - Săcele

În dreptul localității Brădet (parte din Săcele) există un lac de acumulare artificial, creat în anul 1975, care este în prezent principala sursă de apă potabilă a Brașovului. 

În aceasta localitate am executat mai multe lucrări arboricole atât de elagaj cât și de tăiere arbori, tuns garduri vii înalte care nu pot fi lucrate decât dacă folosești scări și adesea, corzi și echipament de alpinism utilitar pe care îl folosim la toaletarea și doborârea copacilor înalți (peste 20m).

Lucrare executata de Arboristica.ro - servicii de taiere, toaletare arbori, pomi, copaci, tuns garduri, cosit și transport masa vegetala în județul Brașov și împrejurimi.

Motivul Tăierii Brazilor

Însă în momentul în care sunt solitari și cresc foarte înalți, neavând alți arbori în apropiere, devin sensibili la rupere și astfel amenința prin posibila prăbușire structurile din jur, rețele electrice, conducte gaz, inclusiv vieți omenești.

Astfel proprietarul a decis să îi înlăture deoarece înălțimea lor depășea 20m.

Motivul Doborârii Mesteacănului

Mesteacanul a trebuit doborat din motivul ca a crescut exact pe colțul proprietății unde se afla și rețelele electrice și prin simpla mișcare în vant poate crea daune.

Foarte important în momentul în care plantam un arbore, pom, copac sau lăsăm sa creasca unul ce a răsărit spontan, sa ne asigurăm ca și în momentul în care acesta va crește mare, are loc sa iși miste coroana în voie fără sa creeze daune sau inconveniențe.

Modalitatea de tăiere de la înălțime a brazilor și molizilor maturi

Brazii (molizii) înalți au fost ușurați de coroana, ramurile fiind ancorate și coborâte cu tiroliana pentru ca sub ei se afla gradina proprietarului iar arborii erau situați la mai puțin de 1,5m de gardul proprietății.

Vârful a fost de asemenea tăiat și coborât controlat în coarda folosind tehnici speciale foarte asemănătoare cu cele din alpinismul utilitar, urmat de secționarea trunchiului pe bucăți care pot fi manevrate manual și aruncate la punct fix, fără a crea pagube.

Pentru doborârea mesteacănului am folosit aceleași metode însă ultimele bucăți eram la 5cm de gard și deveniseră foarte grele și am fost nevoiți să tăiem bucăți foarte mici pentru a finaliza doborârea lui.

 

Rezultatul Lucrării De Tăiere

Proprietarul poate dormi liniștit, copacii nu mai sunt un pericol la vânt pentru proprietate, iar lemnul rezultat va încălzi proprietatea pe timp de iarnă.

O parte din mesteacăn va fi folosită la intrare într-un aranjament ornamental deoarece scoarța lui albă conferă un aspect rustic, plăcut.

 

Cum se amenajează zona?

În urma acestor taieri, se vor planta pomi fructiferi și sălcii care nu vor fi lăsate sa creasca mult în înălțime.

Timp Executie

În total lucrarea a fost finalizată într-o zi, cu o echipa de doi alpiniști.