Servicii Taiere Copaci Arborist Alpinist Brasov - Arboristica.ro

Lucrare Tăiere Brad Periculos în Săcele, județul Brașov

În condiții prielnice, bradul crește foarte înalt cand se îndreaptă spre maturitate. Atâta timp cât acești copaci se afla în grupuri mai mari, se protejează de vânt supraviețuind furtunilor sau vanturilor puternice.

Lucrare Tăiere Brad - Proprietate Privată în Brașov, Săcele

Lucrare executata de Arboristica.ro - Firma servicii arboricultura în Brașov: taiere si toaletare copaci,pomi, arbori, tuns garduri, cosit și transport masa vegetala în Brașov și împrejurimi.

Motivul Tăierii Bradului

Lucrarea de doborare a fost executată deoarece copacul crescand solitar și foarte înalt, se îndoia foarte puternic la furtuni și vânt puternic și atingea liniile de curent și comunicatii care treceam prin coroana acestuia.

Pentru ca risca sa creeze daune materiale, proprietarul a decis sa ia măsuri și să elimine posibila distrugere a proprietății și întreruperea alimentării cu electricitate și comunicatii internet.

Modalitatea de tăiere de la înălțime a arborilor maturi

Copacul a fost eliminat prin doborare segmentata de la înălțime, bucățile tăiate au fost coborate controlat pe tiroliana și corzi, unele ramuri au trebuit tăiate în bucăți mici pentru a le extrage din firele de curent și comunicatii internet pentru a nu provoca pagube materiale. 

Rezultatul Lucrării De Tăiere

Proprietarul poate dormi linistit, copacii nu mai sunt un pericol la vant pentru proprietate, iar lemnul rezultat va incalzi proprietatea pe timp de iarnă.

O parte din mesteacăn va fi folosită la intrare într-un aranjament ornamental deoarece scoarța lui albă confera un aspect rustic, plăcut.

 

Cum se amenajează zona?

În locul acestui brad, se vor planta cativa arbori ornamentali care pot fi toaletati și mentinuti la dimensiuni mici care nu prezinta un pericol pentru rețeaua electrică și internet din zona. 

Timp Executie

Datorită înălțimii mari la care s-a făcut intervenția și gradului mare de complexitate / periculozitate, lucrarea de doborare a bradului a durat 8 ore, cu doi alpiniști arboristi.